קבלת החלטות, בואו נדבר על זה. אנחנו מקבלים החלטות על בסיס קבוע ובד"כ עומדים מאחוריהן, אבל למה כל כך קשה לנו לבצע את השינויים עליהם אנחנו מחליטים?
נתחיל מזה שאם קיבלתם החלטה על שינוי בחיים ולא עמדתם בה, אתם לא צריכים להרגיש כל-כך רע עם עצמכם, כי כנראה שאתם לא לבד. כולנו מקבלים החלטות בתחומים רבים בחיינו. אלו יכולות להיות החלטות הקשורות לפן הבריאותי (לרדת במשקל, להפסיק לעשן או להתחיל להתאמן בחדר כושר, למשל) או בנושאים כלכליים ובכאלה הקשורים למצב האישי שלנו. אך מחקרים מראים שכאנשים מחליטים על שינוי בחייהם – הוא בדרך-כלל לא קורה.
בשנת 2008 פרסם החוקר ריצ'רד קוסטנר שרוב האנשים שמקבלים החלטה לשנה החדשה – נכשלים בהשגת היעד.
על פי תוצאות המחקר אפשר לראות כיצד יותר ויותר אנשים מעידים על עצמם שהם נכשלו בהשגת השינוי. 22% אחוזים מהנשאלים מעדים על כישלון כבר אחרי שבוע אחד ואחרי שלושה חודשים כבר מחצית מהנשאלים העידו שנכשלו בשינוי. המספרים עולים ככל שהזמן עובר ולאחר שנתיים מיום הבדיקה, פחות מ-20% מהנבדקים העידו שהצליחו לעמוד במשימתם.
בדרך כלל אנשים נכשלים בהשגת השינוי שהציבו לעצמם, מאחר והם נשברים כבר אחרי הניסיון הראשון לשינוי. אך עם זאת, ידוע שכדי ליצור הרגל חדש נדרשים בין 4-7 ניסיונות עד שההרגל החדש מתייצב. כל ניסיון כזה שנכשל, מביא עימו גם פגיעה בדימוי העצמי ורגשות השליליים שמתגברים סביב אותו דבר שהחלטתם לשנות.
הסיבות לאי ההצלחה הן מרובות ולכל אדם יש את המעכב האישי שלו שמונע ממנו להצליח להשיג את המטרות עליהן החליט ולעשות את השינוי עליו החליט.
ובכל מקרה, אני כאן כדי לתת לכם כמה טיפים שיעזרו לכם לעשות את השינוי עליו החלטתם.
אז מה אתם יכולים לעשות כדי לשנות את זה ולהצליח בשינוי עליו החלטתם – להגיע ליעד אליו אתם שואפים?
1. הציבו לעצמכם יעדים ברורים ומוגדרים בדרך להשגת השינוי – חשוב שהיעדים יהיו כתובים, (מילה כתובה
מייצרת אצלנו מחויבות), ספציפיים, מדידים, ברי השגה ומנוסחים בצורה חיובית.
Comments